Як підготувати автомобіль до літнього сезону?

Як підготувати автомобіль до літнього сезону?

buttons.will share
  1. Заміна гуми. Найперше, що приходить в голову – весною слід «перевзути» машину на літню гуму.
  2. Мийка авто.Повна очистка кузова від хімічних реагентів, які застосовуються для обробки доріг під час снігопадів і ожеледі, в тому числі повна перевірка кузова на стан лако-фарбового покриття. Особливу увагу потрібно приділити мийці колісних арок, решітки радіатора, численних «закутків» на кузові автомобіля та по краях бамперів. Адже за зимовий сезон там, напевно, зібралось чимало бруду, що туди потрапляв та налипав разом зі снігом, льодом, водою. Все це зрештою призводить до прискорення процесу корозії.
  3. Двигун, технічні рідини й акумулятор.Перевірте рівень всіх рідин – місткості для них також знаходяться під капотом. Це гальмівна рідина, «омивайка», рідина гідропідсилювача керма (якщо у вас не електропідсилювач), холодильна рідина. Акумуляторна батарея протягом зими відчуває великі навантаження через ускладнений пуск мотора, постійну роботу пічки, тому навесні може виявитися "недозарядженою", і така експлуатація сильно скоротить її ресурс. Рекомендують при необхідності зарядити акумулятор, попри те, що для запуску двигуна його потужності і так вистачає. Ще треба оглянути клеми акумулятора на предмет окислення.
  4. Кондиціонер та повітряний фільтр.Перевірте, чи постачає кондиціонер холодне повітря у салон, в разі якихось проблем зверніться до майстра, за необхідності - дозаправте фреоном. Згадайте, коли ви останнього разу міняли фільтр, через який до салону від кондиціонера надходить повітря. І замініть його за потреби – це те, чим ви дихаєте. Водночас навесні цвіте багато рослин, які можуть викликати алергію.
  5. Гальма. Справність роботи гальм не обмежується наявністю рідини у бачку гальмівної системи. Перевірте стан колодок, дисків, барабанів та супортів. Зверніть якнайретельнішу увагу на гальмівні шланги, які також зазнають впливу агресивного зовнішнього середовища. Вони мають бути цілими, без жодних пошкоджень і підтікань.
  6. Щітки склоочисників. За зимовий період «двірники» (щітки склоочисників) могли зіпсуватись. Адже лід та намерзлий сніг псують м’яку гуму. І до початку нового весняного сезону — коли можуть очікуватись численні зливи та грози — вас можуть очікувати погані старі «двірники», що залишають на склі неочищені проміжки води.
  7. Ходова частина. Зовсім не стане зайвою і сезонна діагностика деталей підвіски, що включає перевірку налаштувань рульових тяг, стану амортизаторів і сайлент-блоків, а також інших деталей підвіски. Якщо на поверхні гумових елементів деталей виявлені розриви або тріщини, то їх варто замінити на нові. Всі рухомі з’єднання підвіски потребують профілактичного змащення.Нерідко після зими біля керма з’являється люфт, а автомобіль починає на швидкості відводити від прямолінійного руху – в цьому випадку необхідно відрегулювати розвал-сходження.
  8. Довіряйте свій автомобіль спеціалістам. Ви можете лише фіксувати первинні або зовнішні ознаки пошкодження тих чи інших агрегатів автомобіля. Тому одна із порад – користуйтесь перевіреним та офіційним сервісом! Наш автосервіс проведе увесь комплекс сервісних весняних робіт, а також надасть гарантії на роботи на запчастини!

Записатися на сервіс

menu.footer disclaimer
Created by CF.Digital